5 tecken på att din ex-svartsjuka är ogrundad

Misstro, kontroll, förhör, övervakning, telefonvisning – alla dessa kan förstöra även starka känslor. Tänk att du kanske inte har någon anledning att vara avundsjuk.

Ivan Bunin kunde inte föreställa sig kärlek utan svartsjuka, och den amerikanska journalisten Henry Louis Mencken hävdade att om ”du vill behålla din man – gör honom lite avundsjuk på dig, om du vill förlora honom – gör honom avundsjuk på dig lite mer.” Det är inget fel med lätt flirta på sidan.

”Var och en av partnerna ska ha ett personligt liv”, säger familjepsykolog Marina Yakuba. – Ni kan inte hänga i varandra. Det är naturligt att ha små hemligheter från din man (kvinnliga hemligheter). Förväxla inte detta med ständig lögn. Ja, du behöver inte redogöra för och ursäkta, men kom ihåg att endast förtroende kan bygga ett starkt äktenskap. Svartsjuka uppstår där självtvivel uppträder. ”Jag blev fet, ful, det är därför han fuskar på mig.” Och sedan tappar personen kontrollen, uppfinner en mytisk rival för sig själv och börjar trakassera sig själv. Svartsjuka är ett mycket emotionellt tillstånd, eftersom en svartsjuk person kommer att försöka stöta på en konflikt. I slutändan kommer det du förutspådde och förutsade definitivt att hända. När allt kommer omkring, med dina misstankar, gör du bara din älskade från dig själv, orsakar irritation och negativitet. I ett sådant ögonblick är det lätt att hitta tröst i en annan kvinnas armar. ” Gillar du inte det scenario som beskrivs av psykologen? Då bör du sluta leta efter bevis på hans samband med sin ex-flickvän..

Här är 5 tecken när din svartsjuka är ogrundad

När du har bra sex

Om du mår bra i sängen finns det ingen anledning till oro. Ja, det finns sex utan kärlek, men det kommer inte att ge dig sant nöje. Du kan bara vara nära någon du litar på. Det är inte bara viktigt att få en orgasm. Ett speciellt nöje uppstår när du efter en passionerad natt vill laga frukost för din älskade för att göra honom trevlig. ”Om du somnar efter sex i sömnen i hans armar och vid lunchtid får du ett SMS från honom med orden:” Jag saknade dig ”, säger psykolog Marina Yakuba. – Samtidigt är du glad, ge sedan dina känslor fria tyglar och tänk inte på något förräderi ”.

Om han agerar naturligt när han nämner sitt ex

Likgiltighet är alltid ett tecken på likgiltighet. Alla känslor, inklusive negativa, är fortfarande manifestationer av känslor. Om hans humör förändras när han kommer ihåg sin ex-flickvän, är det en anledning till svartsjuka. Tvärtom, om inte en enda muskel i ansiktet ryckte när han tittade på ett fotografi av en ex-flickvän som av misstag försvann i albumet, så är faktum att mannen bara ägnas åt dig. Det förflutna borde inte påverka nutiden och framtiden. Det händer så att en person upplever flera kärlekshistorier. Men i varje är det nödvändigt att sätta stopp. Som Robert Rozhdestvensky sa väl om första kärleken: ”Och ett blindtåg flög från det förflutna. Som i en lång svun, dykning i en snöstorm … Det finns en sådan station – första kärlek. Det är mörkt och kallt där. Jag kollade”.

Om han är villig att vara ärlig mot dig

När det finns för många hemligheter från en partner (telefon- och datorblockering, underdrift), desto fler skäl för svartsjuka. Var öppen. ”Många tjejer förvirrar mysterium och hemlighet”, säger Marina Yakuba. – Gåten måste lösas. Detta är ett slags spel, och det bygger inte en mur mellan partners. Kärleksfulla människor borde vilja vara intresserade av varandra, inte vara rädda för att prata om sitt innersta, dela med sig av vad de bryr sig om. Tveka inte att erkänna svartsjuka. Tvärtom, diskutera detta ämne uppriktigt med din nära och kära. Det här samtalet kommer att göra det klart om det är värt att fortsätta spela Sherlock Holmes och misstänka din partner för otrohet. ”.

Om du fantiserar mer än att analysera

Svartsjuka är också rädslan för att förlora en nära och kära. Ibland får rädslan att en kille lämnar dig vid ett tillfälle att du gör dumma saker. Kontroll och sunt förnuft går förlorat. Den svartsjuka personen börjar föreställa sig en mytisk rival som förstör ditt förhållande. Han vägrar att äta, vilket innebär att han ätit någon annanstans. Han kyssade inte innan han lämnade – en signal som han inte längre älskar. Milo pratar med en anställd i telefon – en anledning till en skandal. Det är skrämmande när dessa slutsatser faktiskt är falska. Du kan vägra mat för att du mår dåligt och glömma att kyssa på grund av en grundläggande rusning. Är det dåligt när din man är vänlig med kollegor? ”Grundlös svartsjuka är oftast förknippad med svartsjukans låga självkänsla”, säger Marina Yakuba. – Självsäkra människor kommer aldrig att kontrollera en partner, än mindre dramatisera något. Du är vacker, önskvärd, unik. Och ingen kan någonsin ta din plats. Och även om detta händer så kommer den som förlorade dig att ångra det. Som i låten: ”Jag gillar att vara strängen, strängen på din gitarr. Jag gillar att fånga dina fingrar darrande när de bränns. Jag gillar att vara den allra första, jag gillar att ringa, och du kan inte leva utan mig, du kan inte sjunga din sång. ” Känns som den tunna och ringande strängen.

Han jämför dig aldrig med andra kvinnor.

Naturligtvis är det alltid intressant hur din älskade levde innan du träffade dig. Hans barndom, tonåren, skolkärlek, studenter – allt detta väcker nyfikenhet. Och du föreställer dig tydligt flickan till vilken han en gång sprang på en date, hur han slogs med en grannpojke på grund av henne, som han skrev från armén. En klok kvinna tar detta som intrång i en gammal film som aldrig kommer att ses över. En galen svartsjuk kvinna kommer att börja leta efter sin ex-flickvän på sociala nätverk, jämföra med sig själv, bli arg, titta på hennes perfekta ansikte och långa ben (medan du är i medelhöjd med dumma fräknar på dina kinder). Du glömmer att han alltid gillade din roliga cannabis, ditt brinnande röda hår och häxans rävögon. Om en man aldrig lät sig jämföras med ex-flickvänner, varför anordna en tävling med spöken. Ja, han gillade henne när hon var 18 och han var 21. Nu är du över 30. Hon har en man, två barn och ett helt annat liv, vilket inte är värt att spionera på. ”Jag ser ofta kvinnor börjar provocera samtal om det förflutna själva”, säger Marina Yakuba. – Så förstör deras humör. Låt bli. Låt inte historierna om svunna dagar skada dig. ”.