Åtta saker du bör göra under ditt första äktenskapsår

Ge din man tid att känna sig gift …

Det är sant att det första äktenskapsåret kan verka lite surrealistiskt. Vissa par tror att det flyger förbi direkt, medan andra inte kan komma ifrån spänningen, stress och själva bröllopet på länge..

Psykologer försäkrar att det första året i familjelivet är mycket viktigt, för det här är en speciell tid när du skapar ett starkt band med din partner och lägger grunden för ditt framtida äktenskap..

Naturligtvis är alla par olika, men det finns några allmänna riktlinjer som hjälper dig att göra ditt första äktenskapsår oförglömligt..

Om du känner att bröllopsvarrvinden äntligen dör bort och du har tid att stanna, känna lukten av rosorna och tänka på framtiden, kan du få ut det mesta av ditt underbara första äktenskapsår..

1. Spendera tid med varandra

När bröllopsfanfaren dör, försök att planera din smekmånad eller åtminstone några underbara dagar tillsammans. Om ekonomin tillåter, åker du på en resa så kommer den för alltid att finnas kvar i ditt minne. Eller bara gå runt i staden, gå till trendiga kaféer och filmer. Ha ditt älskade par romantiska kvällar med ljus och massage, ta ett bad tillsammans …

2. Beräkna dina utgifter

Ett bröllop är ett kostsamt företag, du kan lätt komma i skuld eller inte utvärdera dina möjligheter när du tar ett lån … Det är bättre att inte gömma huvudet i sanden, men lugnt sitta ner och beräkna dina utgifter och inkomster. För att uppskatta vad du behöver mer för kan du behöva ändra ditt efternamn och pass, körkort … byråkrati med dokument kan inte bara ta tid utan också pengar, så det är bättre att vara redo för detta.

3. Ordna din första familjemiddag

Bjud in familj och vänner, deka bordet och äta din första middag i en ny status. Kanske inte alla kunde delta i ditt bröllop och du kommer att kunna återuppleva trevliga stunder, ta emot varma önskningar och höra ropet ”Bitter!” Under denna middag kommer du att kunna känna igen början på ett nytt stadium i livet och fira det i en avslappnad atmosfär. Förresten, många par gör dessa middagar till en familjetradition och från år till år samlar de vänner för att fira nästa bröllopsdag..

4. Skapa älskvärda familjetraditioner

Du kan komma med några söta ritualer som bara du kommer att förstå och göra dem till en del av ditt familjeliv. Att till exempel ta ett bad tillsammans på fredagar eller en fotmassage innan du går till sängs, eller kanske läsa en intressant bok tillsammans i sängen … Sådana till synes obetydliga detaljer stärker relationerna, gör dem meningsfulla och unika och ökar också antalet glada minuter som du spenderar tillsammans. Håll händerna när du går, baka pannkakor på lördag morgon eller titta på retrofilmer på söndagar.

5. Var försiktig med varandra

Psykologer rekommenderar att man visar lite mer ömhet och omsorg för varandra under det första äktenskapsåret. Faktum är att det samtidigt anses vara det svåraste. Du måste ändra många vanor, komma överens med några av de fysiologiska egenskaperna hos din partner som du kanske inte har lagt märke till tidigare och bara skapa ett gemensamt liv. Nu måste du laga mat för två, tvätta två gånger och rengöra oftare. Dessa kan alla vara stressande, så var förståelse och empati för varandra..

6. Bli av med stereotyper

Du kanske har trott att äktenskapet är ett universellt livsförbättrande verktyg som gör människor till de ständigt glada hjältarna av majonnäsannonser. Men i verkligheten måste du möta många problem och motsättningar som är långt ifrån det idealiska liv som du ritade i din fantasi. Tyvärr, efter bröllopet blir livet inte mer intressant, och det finns inte mer pengar. Och bara äktenskapet hjälper dig inte att bli av med de problem som kom före det. Du kan dock göra en ansträngning och skapa själv det liv du drömde om som brud och brudgum..

7. Ge din man tid att känna sig gift

Först kan han fortfarande titta på andra tjejer och chatta med exen på sociala nätverk. Förverkligandet av sig själv som en fri man, en familjeman sker inte på en dag. Avstå från att hans ex efter bröllopet kommer att vara mer aktiv än någonsin, för en gift man är som en röd trasa för en tjur för dem. Visa visdom, gör inte skandaler. Ge din man tid att känna sig gift och älska hans nya status..

8. Bli ett lag

Under det första äktenskapsåret kommer ni båda att känna att ni var och en ensam. Det är därför du då och då vill släppa allt och gå med dina flickvänner till baren, som tidigare. Men istället försök att samlas och bli besläktad under denna tid, bli allierade, ett lag. Oavsett vad som händer i din familj – glädje eller konflikt, försök att uppleva det tillsammans, diskutera aktivt och hitta kompromisser.