10 skäl till varför skilsmässa är bättre än ett dåligt äktenskap

”Alla lyckliga familjer är lika, varje olycklig familj är olycklig på sitt eget sätt” – så börjar L.N.s roman ”Anna Karenina”. Tolstoj.

Anledningarna till att en kvinna kan känna sig olyckliga i äktenskapet varierar. Det här är en bristande matchning av makarnas intressen, en manifestation av ouppmärksamhet, respektlöshet från maken eller till och med familjevåld..

Vad styrs kvinnor av, inte våga avsluta långa föråldrade eller öppet farliga familjerelationer? Ofta är en kvinna rädd för att förlora en gift kvinnas status, cialis generika efter sociala stereotyper som föreskriver en ”riktig kvinna” att vara i ett par: vad kommer folk att säga?

Ett annat populärt skäl för att upprätthålla ett olyckligt äktenskap är barnets välbefinnande: ”Ett barn behöver en far! Några!” Är det verkligen så? Vad som leder till omotiverade offer i äktenskapet, låt oss ta reda på det.

Kolesnichenko Elena

Läkare-psykoterapeut, kandidat för medicinska vetenskaper

Förlust av mening i livet

Varje kvinna är en person, en individualitet, oavsett civilstånd. Att vägra sina sanna mål och önskningar, försöka anpassa sig till den stereotypa bilden av en klok och tålmodig fru, tålmodigt uthärda alla förolämpningar från sin make, en kvinna slutar att inse att det är riktigt dåligt eller bra för henne, slutar sträva efter någonting och börjar helt enkelt existera, avgick med ett skurkigt öde:

”Jag hade inte tur med min man, men vi har en sådan kvinnors del – att uthärda.” Allvarligt?

Dåligt självförtroende

”Vid din ålder finns det ingen tid för val och påståenden, du borde vara glad att jag inte lämnar dig”, ”Vem behöver dig så?” Förutom mig kommer ingen att älska dig någonsin! ”

Kvinnor hör liknande fraser även vid 20 års ålder och med ett modellutseende. Ständig nagg, anklagelser och förödmjukelse från mannen leder i slutändan till att kvinnan tappar tron ​​på sig själv och sin egen styrka. Ingen träning och lektioner hos en psykolog hjälper till att återställa din kollapsade självkänsla så länge du tillåter en sådan person att vara med dig..

Social isolering

Även om hon är gift kan en kvinna bli ensam. Detta beror både på förbuden mot att kommunicera med någon från maken och det gradvisa försvinnandet av vanliga ämnen för att prata med vänner..

Ekonomisk insolvens

Som en ”riktig kvinna” höll hon familjen härd och hennes ”riktiga man” tjänade pengar för att försörja sig. Hennes man förbjöd henne att arbeta och studera, hon gick ödmjukt med och följde ”kvinnans andel”. Hennes man kontrollerade hennes utgifter och berövade henne sedan helt tillgången till familjens pengar och erbjöd sig att göra en lista över allt hon behövde. Från listorna köpte han bara det han ansåg nödvändigt. Inte skrämmande än? Och detta är början på en riktig berättelse om en patient som gick för att träffa en psykiater med depression och en begäran om att ordinera sådana mediciner för henne så att hon inte brydde sig när hennes man kommer berusad hem och slår dem med sin son.

Hon såg inte en möjlighet att lämna sin man, för att hon inte hade ett yrke och sätt att uppehålla sig.

Förlust av förtroende för män

Konsekvensen av ett offrets äktenskap kan vara oförmågan att återuppbygga relationer med andra män på grund av misstro, överdriven blyghet och självtvivel, rädsla för att återuppta och lita på någon. ”Alla män är desamma” – olyckliga kvinnor i äktenskap kommer till denna slutsats och motiverar deras ställning och rädsla för att ändra någonting.

Neuroser

Om äktenskapet gör en kvinna olycklig och hon lever i flera år i ständig stress och klamrar sig fast vid en familjs illusion sprider undertryckta känslor så småningom ut i det fria med panik, ångest, depression och andra psykiska störningar..

Neuroser hos barn

I olyckliga familjer lever inte bara vuxna utan också barn i ständig stress. Barn ska inte ha skandaler framför ögonen, än mindre fysiskt våld bästa potensmedlet. Men barn känner också subtilt förfalskningen i föräldrarnas relationer. Om föräldrar bara tolererar varandra ”för barnets skull” upplever barn smärta och skuld.

I motsats till vad många tror kan barn till frånskilda föräldrar växa upp till glada människor.

Alkoholism

Många kvinnor, vars make lider av alkoholism, tror fast på möjligheten att återutbilda en alkoholist med sin kärlek. När de offrar sig själva och sina barns hälsa försöker alkoholisterna att ta hand om sina män i onödan och göra deras drickande så bekvämt som möjligt. De köper alkohol hem så att de inte dricker någonstans i barer, de dricker tillsammans med sin man för att stödja företaget. Som ett resultat bildas alkoholberoende inte bara hos mannen utan också hos hustrun. Det är viktigt att förstå att ditt offer inte kommer att uppskattas. Endast en narkolog kan hjälpa till att hantera alkoholism, och inte en kvinna med ”alkoholis fru syndrom”.