Hur man pratar med din partner om att du inte gillar din kropp

Ibland är det bättre att ärligt erkänna det inte bara för dig själv..

Kanske är de födda med detta. Kanske är det självkärlek som utvecklats genom åren. Hur som helst, att förstå din sexualitet och att känna dig bekväm i din egen kropp kan vara ditt jobb för livet. Och du kommer att förbättra ditt sexliv om du hittar rätt sätt att prata med din partner om det..

”Att acceptera din kropp är inte en fråga om en dag, det är en gradvis process. Tala sanningen till dig själv, försök inte tro på något som inte resonerar med dig, säger sexutbildningsspecialist Lola Jean.

Enligt Jin är att känna sig hemma i kroppen en djupt personlig och individuell väg som kan vara annorlunda. Och om du hatar hur din mage ser ut från en viss vinkel, eller varje gång du oroar dig för hur dina höfter känns mot din partners midja, så är det okej. Dessa tankar kommer till alla i sängen. Men kom ihåg att du är felfri och förtjänar att ha det bästa könet..

Om du vill dela med din partner hur du känner för din kropp, här är 7 tips som kan komma till nytta..

1. Börja med bra

Om du inte vet hur du startar en konversation eller vill se till att du skapar ett bekvämt utrymme för dialog mellan dig, börja sedan denna konversation med något positivt. ”Starta konversationen genom att prata om vad du beundrar om din partners kropp. Detta uppmuntrar dem att ha en säker och öppen dialog, så att alla inte kan vara blyga, säger tränare Trish Blackwell. Du kan lista vad du vill om din andra hälft. Påminn dig hur lycklig du har att ha den här personen i ditt liv. Börja med en bra start och det underlättar dialog om känsliga ämnen..

2. Var ärlig

Var så ärlig och öppen med din partner som möjligt. I framtiden kan det här samtalet hjälpa er att känna sig mer självsäkra. “Var radikalt ärlig. Berätta för dem att du är obekväm. En bra partner kommer alltid att förstå dig, säger sexolog Gigi Engle. Om du är stressad eller orolig, säger hon, berätta för din partner hur du mår..

3. Förklara vad som kan hjälpa och vad som kommer att skada

Låt din partner veta vilka ord eller handlingar som resonerar med dig. Berätta för honom vad som kan skada dig. ”Låt honom veta vilka kommentarer som ska eller inte ska sägas under själva processen. Han måste förstå hur man kan stödja dig. Till exempel sa han: ”Du är så het.” För vissa kommer det att vara den största komplimangen, medan det för andra kommer att orsaka tårar, säger Jin. Du kanske är glad när de kallar dig sexig, men du tål absolut inte ordet ”hett”. Kanske älskar du att bli rörd på vissa ställen, men du vill inte bli rörd på andra. Prata om det och då kommer du att känna din partners stöd..

4. Prata om det utanför kön.