Jag kan inte lugna mig: min systers man gör mig arg

En ny berättelse från vår läsare och en ny fråga om vad man ska göra i en sådan situation?

Lyuba trodde alltid att hon borde vara lycklig. Varför? För … För att hon är den äldsta av systrarna, för att hon inte gör något ont mot någon och till slut helt enkelt för att hon verkligen vill ha lycka. En flickas lycka innebar god inkomst, ett stort hus, en stor familj och semester utomlands två eller tre gånger om året. Det verkar som om allt är verkligt och lösbart, men av någon anledning gick allt fel med Lyuba personligen från hennes studenttid.

”Jag slog upp med killarna. I sin ungdom verkade det som om de var olika: inte tillräckligt rika, inte lovande, inte särskilt generösa … Men nu förstår jag att jag antagligen tog fel. Man har blivit en känd advokat, en vän arbetar utomlands och den tredje är bankir, skriver Lyuba. – Jag har nästan samma historia med lägenheten. Jag vågade inte köpa den. Jag var väldigt rädd för en inteckning och jag hyr fortfarande ett hus … Jag har inte fött barn heller. Men är jag skyldig i detta? Det är bara det som omständigheterna är. Men för min syster utvecklades de helt annorlunda … ”

Längre fram, på fem sidor, skriver Lyubov om sin egen syster … Och tro mig, till och med en kortfattad berättelse om hennes förhållande till den ”yngsta” får dig att undra. Enligt Lyuba har Irina alltid varit hennes fullständiga motsats: hon tittade inte på husets renhet, hon spelade med män urskillningslöst och föredrog att shoppa till sina föräldrars dacha.

”Hon verkade inte leva, men spelade alltid: nu i ett förhållande, nu på mina nerver”, skriver Lyuba. – Jag tog med männen till lägenheten där vi bodde, matade dem med mina kotletter och sa att hon tillagade dem. Eller tvärtom skulle hon ta ut all mat ur kylskåpet i förväg, sätta dem på balkongen och tyvärr säga till sina pojkvänner att ”det finns inget att äta och det finns inget att köpa”. Naturligtvis fyllde de genast kylskåpet till kapacitet! Min syster var jublande, men jag tyckte att det var lågt och oärligt. Allt förändrades på ett ögonblick när Irka träffade denna Yura. ”

Och igen tar vi ansvar och återberättar det som står på tre sidor … Enligt Lyuba var Yuri frånskild, inte särskilt rik, inte lång och inte stilig. Han var också äldre än Irina. Dessutom mycket äldre, omedelbart med 20 år.

”Du vet, han kunde ha kontaktat mig, men inte Irke! Hon kunde inte ens sy honom en knapp när han kom till oss och såg att hans skjorta var uppknäppt. Jag satt bara där och suckade. Vad kunde jag göra? Sy naturligtvis! Som ett resultat visade de sig i rummet, och jag satt i köket och sydde upp den här hemska skjortan! Hur Cinderella! Det var då jag ogillade honom ”, skriver Lyuba.

Sex månader gick och det blev klart att Irina var gravid med Yuri. Det var ingen fråga om att göra en abort, så de ”unga” bestämde sig för att spela bröllop.

”Jag var glad för min syster, för ett bröllop och ett barn är alltid underbara, men jag blev förskräckt och upprörd när jag tittade på min framtida svärson. Du kommer förmodligen inte att förstå det, men han var helt annorlunda: obekväm (han kunde släppa en mugg från bordet och bryta den), omonterad (han var ständigt sen för möten och förvirrade tiden) och av denna värld. Och även utan pengar. Det skulle vara bra – en gråhårig oligark, annars bara en frånskild kvinna som hakade på en ung. Bröllopet spelades, men nästa chock för mig var att Yuri tog alla pengar som presenterades för honom och investerade i vissa värdepapper. Det vore bättre om jag köpte en garderob för linne – de hade alla sina saker på golvet då ”.

… Och igen vänder vi på flera sidor av brevet. De händelser som beskrivs i dem sträcker sig nästan 10 år. Under den här tiden fick Irina och Yuri tre barn, de köpte två bilar, en fin dacha och en lägenhet i stadens centrum. Pengarna från bröllopet, placerade i värdepapper, Yuri – en ekonom utbildad – har investerat flera gånger mycket framgångsrikt och därmed tjänat en bra penningmängd för hela familjen.

”Men för mig blev han inte snyggare eller trevligare. Alla dessa fester i stilen – ”Titta, vilken dyr ost jag köpte och vilket dyrt vin jag häller”, gåvor från serien ”dyra och rika” och eviga frågor: ”Kanske kan jag hjälpa dig med pengar? Du frågar – vägra inte! ”. Vem är det för mig att fråga honom? Jag borde koka bovete i vatten, men jag kommer aldrig att förödmjuka mig själv. Och han väntar tydligen på att förödmjuka sig själv! ” – Luba var upprörd i sitt brev.

För ett år sedan beslutade Yuri och Irina att göra presenter till de närmaste – de köpte upp platser i ett prestigefyllt sanatorium så att föräldrar och även en syster inte bara kunde koppla av där utan också läka..

”Denna välgörenhet och alla dessa söta tal upprör mig otroligt. Varför bygga heliga av dig själv? Du kanske tror att någon verkligen bryr sig om andras hälsa? Berätta inte för mig! Därför, när det var dags att gå till sanatoriet, sa jag att jag var väldigt sjuk och stängde av telefonen. Låt hans rumspengar brinna som en blå eld! ”

En bra inkomst gav Yuri möjlighet att genomgå mindre plastikkirurgi, transplantera hår till de kala fläckarna och återställa tänderna helt

”Han slutade vara läskig som förut, men han blev genast rolig! För när en person redan är så många år är det dumt när han försöker vara ung. Och Yura försöker, och det här är en fars. Ser ingen det? ” – frågar Lyuba oss igen.

Attityd till barn (hur kan du skämma bort dem så?); kommunikation med vänner (det finns alltid massor av människor i huset); kärlek till shopping (varför köpa tionde skor om du fortfarande kan bära de gamla?), litteraturval för läsning (de har till och med Kamastura – synd!) och mycket, mycket mer … Allt detta irriterade vår läsare i många år. Men den sista handen var en konversation med Yuri om att köpa en lägenhet. Inte för mig själv utan för Lyuba.

”Jag vet inte hur hans tunga vände sig för att erbjuda mig detta. De rika har förmodligen sina egna konstigheter, men faktum är faktum. En gång, när jag klagade på att ägarna till det hyrda bostaden höjde hyran igen, föreslog min svärson att jag … skulle köpa en lägenhet. Det är sant att han omedelbart gjorde en reservation att i det område där jag var van vid att skjuta skulle han inte kunna dra det ännu, så du måste antingen välja ett enklare område eller en mindre film. Tja, det vill säga, du förstår – ja? Välgörenhet, men med villkor. Det är okej? Självklart stod jag genast upp och gick och slängde dörren. Låt honom veta vad jag tycker om honom. Det är sant att jag verkligen tycker synd om min syster, som fortfarande inte förstår vad som irriterar mig exakt i sin man, och vad den här Yurochka gör dåligt … Men nu funderar jag på hur jag ska bygga relationer med sin familj ytterligare. Ändå har jag bara en syster … ”