Ojämnt äktenskap: vad ska man göra om åldersskillnader stör sex

Och hur gammal ska makarna vara för harmoni i det intima livet?

Tidigare blev synd med en ung kvinna som gifte sig med en gammal man. Och den unga mannen som delade sängen med en kvinna i hans mors ålder förstods inte. Idag kommer du inte att överraska någon med sådana par. Får makar sexuell tillfredsställelse om någon av dem är äldre med 30, 40, 50 eller till och med 60 år, sa vår konsult – psykolog och sexolog Julia Varra.

Hemligheten med lycka till familjen Ivan Krasko

Sexologer tror att den maximala åldersskillnaden som inte stör människor i deras intima liv är upp till 10-12 år. I det här fallet kan partners från samma generation betraktas som sina kamrater, och fysiologiskt är det inte mycket skillnad mellan dem. Men om någon är 15-20 år äldre eller mer, uppstår redan problem, både psykologiska och fysiologiska.

Naturligtvis finns det undantag; det finns inget enda recept på lycka. Många par finns som far-dotter eller mor-son. I det första fallet gillar flickan att mannen är äldre och mer erfaren, i det andra fallet uppskattar killarna att kvinnan är mer pålitlig, står stadigt på fötterna och i sängen kan hon lära sig mycket.

Med en sådan åldersskillnad är familjen ofta inte förenad av kön utan av andra faktorer. Först och främst socialt och ekonomiskt när den unga sidan förstår vad den säljs för.

En annan anledning är faderlig eller moderlig kärlek som inte mottogs i barndomen. Ett illustrativt exempel – Ivan Krasko och hans fru Natasha. Det mest exotiska paret i Ryssland med en skillnad på 60 år! Natasha växte upp utan en far och drömde troligen att hitta en vuxen man som skulle behandla henne som en far. För att bry sig är hon ibland redo att ge upp för honom, det är osannolikt att han behöver mycket. I psykologi och sexologi kallas detta ”faderlöshetskomplexet”.

Det är samma sak när en ung pojke blir kär i en kvinna som är mycket äldre än han själv. Det betyder att det inte fanns tillräckligt med normal moderlig kärlek. Sådana par kan leva tillsammans länge.

Det perfekta paret för harmoni

Alla människor har olika libido och därför olika behov av sex. Den sexuella konstitutionen är konventionellt uppdelad i svag, medium och stark, enligt klassificeringen av professorerna Sergei Agarkov och Georgy Vasilchenko.

Svag sexualitet – när önskan når högst 18 år och vid 25 års ålder har du sex en gång i månaden, och det är normalt.

De flesta tillhör den mellersta. Vid 30-35 års ålder har de sex två gånger i veckan. Sexologer tror att detta är ett normalt schema..

Med ökade behov ”täcker” två gånger om dagen och så vidare upp till 50 år. Detta är sällsynt. Människor väljer ett par för sig själva just på grund av likheten mellan temperament, annars blir det ingen harmoni.

Oavsett hur många tjejer som säger: Jag behöver ett smart, snällt, rikt, generöst, undermedvetet val gör alla samma till förmån för den som kommer att tillfredsställa henne, vare sig det är en rörmokare Vasya och inte en professor i matematik.

Om mannen är äldre

Tänk på en situation: en man – 45, en kvinna – 20. Åldersskillnaden är på väg, men acceptabel. De gifte sig och bor. 20 år går, hon är 40, hennes libido är utanför skalan, och han är redan 65, och han kan bara … I allmänhet mycket mindre ofta än hon vill.

Det är här problemen börjar. I familjer med stor åldersskillnad lämnas en man ofta ensam i slutet av sitt liv. Hypotetiskt kan män gå till sin dödsbädd, men inte alla, detta är sällsynt. Våra män dricker ofta, röker, leder inte en hälsosam livsstil, så efter 60 är allt dåligt. Därför kan många inte längre utan piller. Mannen börjar avundsjuka på män i sin egen ålder, senil svartsjuka blir till senil galenskap, och hon lämnar inte längre för att han inte kan, utan för att han inte låter henne leva.

För det första är en ung fru för äldre män som ett genombrott i ungdomar, ett andetag av ny styrka, ett föryngrande äpple. Och sedan nykter, en kraftig nedgång, och allt detta slutar ibland sorgligt. Gillar dig Armen Dzhigarkhanyan.

Om frun är äldre

En annan historia: en kvinna är 45, en man är 20. Konflikten hos sådana par uppstår bara på grund av förlossning: en man vill som regel ha sina barn, men en kvinna kan inte längre. Och om detta problem är löst är allt annat inte ett problem. Ett illustrativt exempel: Alla Pugacheva och Maksim Galkin. Alla Borisovna löste barnfrågan mycket kompetent.

Om en man inte gillade äldre kvinnor skulle han aldrig gifta sig med en sådan. Och om han gifte sig betyder det att han bara föreställde sig sådana partners i sina fantasier. Det här är vad vi tycker: tiden kommer att gå och han kommer att titta på unga tjejer. Och det kommer han inte – han såg inte på de unga från början. Han vill verkligen ha en mogen kvinna, och de har en viss sexuell harmoni..

Och om en kvinna i 35-40 tar en 20-årig partner, är hennes sexuella temperament ganska högt. Det är inte kvinnan som kommer att få problem i sängen..

Om sex försvinner

Detta händer ofta i familjer där makarna har varit gifta i 20, 30 år. Libido bleknar, begär försvinner och livet blir tråkigt. Men undermedvetet ångrar människor de förlorade känslorna och känslorna. Hur man får tillbaka dem?

Sexologer har utvecklat program som leder människor tillbaka till smekmånaden. För att väcka behovet av sex är det nödvändigt att återföra hela det komplex av känslor som människor upplevde när de träffades för första gången..

Detta är elementet av överraskning, nyhet, partnerigenkänning, faktorer som väckte kärlek. Som regel vet människor inte hur man analyserar detta, och om önskningar försvinner säger de: kärleken är borta. Men hon kan komma tillbaka! Du behöver bara kunna starta den här mekanismen.

Dessutom har par ett etablerat sexuellt familjescenario. Och de är rädda för att diversifiera det, för det gjorde det här paret stabilt. Genom att undergräva det välbekanta scenariot är människor rädda för att förlora stabiliteten..

Vanligtvis öppnar makar endast 20 procent av sin libido för sin partner, och resten är gömd inuti..

En exemplarisk familjeman är rädd för att erkänna sin fru om sina önskningar, plötsligt förstår makan inte. Då har mannen inget annat val än att i hemlighet titta på en vuxenfilm eller hitta en tjej på sidan.

Trofast hustru, familjens mor, erkänner inte att hon behöver tre gånger mer.

Olyckliga par kommer till en specialist, och han säger: i dag är frun en lärare eller en sjuksköterska, och i morgon är mannen en despot-tsar, i övermorgon ger makan sin man en fotmassage. Det här är rollspel som är svåra, men du måste våga.

Du måste gå igenom hela spektrumet av sensualitet, någonstans fungerar det. Och då blir det intressant! Schemalagt sex fungerar inte.

Avvisa inte din man i gryningen

Han är en uggla, hon är en lärka eller vice versa – spelar ingen roll i sexlivet.

Det är så ordnat att hos män är den sexuella lustens topp 5-6 på morgonen, när kroppen producerar maximal mängd testosteron.

Erfaren kvinnor vet detta och kommer aldrig att vägra en make. Andra kommer att säga: rör inte, jag sover. Och sedan blir de förvånade över att kvällssex när mannen är trött inte är så bra.

Men hos kvinnor är toppen av sexuell aktivitet mer komplex, den är inte bunden till den biologiska klockan. Och det beror på andra faktorer, snarare känslomässiga än fysiologiska: när hon är på gott humör, när barnen är friska, är renoveringen i lägenheten klar eller hon köpte en ny päls.